Segítségre van szüksége? Hívjon minket: 06 22/333-459

Ékszer tisztítási tanácsok

 

Mindenki szereti a szép ékszert, legyen az ezüstből, aranyból, nemesacélból vagy akár bizsuból. Fontos a megfelelő odafigyelés, hogy ékszerünk éveken keresztül megmaradjon eredeti szépségében.

Éjszakára vegyük le ékszereinket! Figyeljünk arra, hogy maró-vegyi anyag ne érje őket! Takarításnál, mosásnál ne viseljünk ékszereket!

Gyöngyös ékszereinket ne érje parfüm, hajlakk, mert ezzel tönkretesszük gyöngyeink felületét és csillogását ! Viseljük gyöngyös ékszerünket gyakran, mert bőrünkkel való érintkezése segíti a gyöngy természetes szépségének megtartását!

Ajánlatos ezüst és aranyékszereinket levenni, ha gyógyfürdőbe, termálvízbe mennénk! A termál és gyógyvizek összetevői az ékszer felületén elszíneződést, oxidációt okoznak! Érdemes arra is figyelni, hogy a gyógyfürdő használata után még pár napig ne használjuk az ékszereket, mert még ugyanúgy oxidálódhat ( bőrünkből a termálvíz alkotói még párolognak).

Még a legnagyobb odafigyelés mellet is ékszereink mindennapi használatnál karcolódnak, fényüket vesztik, koszolódnak. Ezért rendszeres tisztításra szorulnak!

Otthoni tisztításnál langyos szappanos vízben lehet tisztítani puha sörtéjű fogkefe segítségével. Így az ékszerekre rakódott por, krémmaradványokat, szennyeződéseket el tudjuk távolítani. Ne használjunk az otthoni tisztításnál dörzsanyagot tartalmazó készítményeket (pl. fogkrém), mert ezek a fényes felületeket karcossá, mattá teszik !

Nem megfelelő tisztítóanyaggal többet árthatunk , mint használunk ékszereinknek.

Otthoni tisztításhoz ajánljuk tisztítófolyadékainkat és tisztítókendőinket, amelyek külön kaphatók ezüst, arany és gyöngyékszerekhez üzletünkben. Egyszerű, gyors használat, nem igényel szakmai felkészültséget, mégis az eredmény tiszta csillogó ékszer!

Ha bizonytalanok vagyunk az otthoni tisztítás sikerében, inkább forduljunk szakemberhez! Drágaköves, erősen karcos felületű és oxidált ékszerek tisztítását mindig bízzuk szakemberre!

Ha bizonytalanok vagyunk az otthoni tisztítás sikerében, inkább forduljunk szakemberhez! Drágaköves, erősen karcos felületű és oxidált ékszerek tisztítását mindig bízzuk szakemberre!

X